- Mijn specialiteiten

Specialisaties

Als gediplomeerd  Medisch Pedicure heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties krijgen aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Bij de behandeling van deze voeten gebruik ik specifieke materialen en hulpmiddelen voor deze risicogroep.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Ik pas drukverlichting toe bij pijnlijke knobbels en geef advies oover hulpmiddelen.

Kanker & voeten

Chemo kan veel schade veroorzaken aan de voeten en handen en dit heeft ook consequenties voor de voetverzorging. Behandeling van deze voeten vindt altijd plaats op advies van de behandelende arts of oncologische verpleegkundige.  

Nagelreparatie

Met gel of acryl vul ik de nagelplaat op bij inscheuringen of beschadigingen. Deze reparatie van de nagelplaat ondersteunt de uitgroei van een nieuwe en gezonde nagelplaat.

Vilttechniek

Deze pas ik to om tijdelijk pijn te verlichten na het behandelen van een likdoorn, geirriteerde plekjes op de voet of bij een overgevoelige huid na het wegsnijden van een eeltplek.

Nagelbeugeltechniek

Hiermee is het mogelijk om bij een ingroeiende teennagel of bij een sterke convexe nagelplaat de vorm van de teennagel te corrigeren. Een metalen of kunststoffen nagelbeugel wordt specifiek op maat voor uw teennagel gemaakt. Via begeleiding van de uitgroei wordt de vorm gecorrigeerd.

Branche codecertificaat

Dit certificaat van Provoet (branche organisatie) geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

 Voetmassage

Als afsluiting van een voetbehandeling geef ik deze voetmassage met reflexzonegrepen. Het bevordert de doorbloeding in de voet en stimuleert de afvoer van afvalstoffen.