MIRJAM STEEGHS 

Over mij

Ik zal mij even voorstellen.

Ik ben Mirjam Steeghs en ben sinds februari 2019 volledig voor mezelf begonnen met mijn praktijk VoetKracht in Grashoek.
Voor die tijd heb ik 23 jaar met veel plezier in de zorg gewerkt als Z-verpleegkundige bij mensen met een verstandelijke beperking. In de loop der jaren zag ik de zorg veranderen waarbij de werkdruk steeds hoger werd. Ik voelde dat ik naar andere mogelijkheden moest gaan kijken en nadenken over wat voor werk ik nog zou willen doen. Wat ik zeker wist is dat ik, gezien mijn ervaring, met mensen wilde blijven werken. Ook meer regelmaat zodat het werk beter te combineren was met mijn gezin.

Dit vond ik in het pedicure vak en ben vervolgens de pedicureopleiding gaan volgen. Ik heb het pedicuren 7 jaar lang fijn kunnen combineren met het werk als Z-verpleegkundige. Op deze manier heb ik mijn pedicure praktijk kunnen opbouwen en tegelijkertijd mijn ervaring en deskundigheid kunnen inzetten.

Mirjam Steeghs Voetkracht

Naar mate mijn klantenkring groeide, groeide bij mij steeds meer het verlangen om volledig voor mezelf te beginnen en begon mijn interesse in Voetreflex therapie te ontstaan. Dit zag ik als een mooie aanvulling op het pedicurevak. Het heeft beide met voeten te maken, dacht ik. Vervolgens ben ik minder als Z-verpleegkundige gaan werken en ben ik in 2018 met de HBO studie voor VoetreflexPlus Therapeut begonnen.

Er ging een wereld voor me open. Het had inderdaad met voeten te maken maar gaat veel verder dan dat. De voeten zijn als het ware ‘de poort van onze gezondheid’. De voeten geven heel veel informatie over de conditie van het lichaam. De gezondheid en mogelijke blokkades van de hele mens zijn terug te vinden in onze voeten. Wat een prachtig systeem is ons lichaam en wat een geweldige dingen kun je met Voetreflextherapie bereiken!

Vanaf dat moment ben ik heel anders naar voeten gaan kijken. Met pedicuren ging ik steeds vaker verbanden leggen dat voetklachten vaak (zeker niet altijd) samen gaan met andere problemen op lichamelijk, geestelijke of emotioneel vlak. Het gebeurde steeds vaker dat wanneer ik de vertaling van de voeten begon uit te leggen, puur op dat wat ik aan de voeten zag, er vaak een bewustwording bij de klant ontstond. Het welbekende AHA moment! Voor mij een kippenvelmoment, een teken dat het klopte. Ik realiseerde mij dat dit mij zoveel voldoening en energie gaf dat ik hiervan mijn missie ben gaan maken.

Mijn missie:

Met behulp van je voeten jouw gezondheid in balans brengen, inzicht geven en bewust maken van jouw zelfhelend vermogen.