VoetreflexPlus Therapie

Voetreflexologie is een eeuwenoude behandelmethode afkomstig uit China en Egypte. Het is gebaseerd op de alternatieve wetenschap dat alle organen en lichaamsdelen weerspiegeld worden in de voeten. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexzones in de voet verbonden. De inwendige organen kun je terug vinden op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug. De linkervoet weerspiegelt de linkerzijde van het lichaam en de rechtervoet de rechterzijde.

Een voetreflex therapeut bekijkt en bevoelt de voet om een disbalans in het lichaam op te sporen. Door deze reflexzones te masseren wordt de energiedoorstroming, het bloed en het zenuwstelsel op een positieve manier beïnvloed. Dit heeft effect op alle processen in jouw lichaam en wordt hierdoor het zelf genezend vermogen in werking gezet. Daarnaast hebben de voetreflexmassages een sterk ontspannend effect.

Hoe werkt voetreflexPlus

Door voetreflexmassages krijg je een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam. Vandaar dat voetreflex bij zeer veel verschillende klachten verlichting kan brengen of zelfs de klachten laat verdwijnen. Het is echter geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Daarom is het heel belangrijk dat iemand met klachten ook een dokter raadpleegt.

De Plus in de voetreflex massages zit in de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding, namelijk de traditionele Chinese geneeswijze (TCM). Hierbij worden de reflexzones en het meridiaan systeem met zijn acupunctuurpunten gecombineerd. De meridianen vormen ons energetisch systeem die ons lichaam voorzien van energie (Qi). Niet alleen de voeten, maar ook de onderbenen en knieën, worden uitgebreid mee gemasseerd. Ik maak gebruik van de acupunctuur punten door middel van acupressuur.

De effecten van deze specifieke massagetechnieken en massagegrepen zijn vele malen sterker.

Positieve effecten van voetreflexmassage:

  • Een gevoel van rust, heling en ontspanning van lichaam en geest.

  • Brengt het lichaam in balans
  • Vermindert het gevoel van stress en vermoeidheid.
  • Meer vitaliteit, het verhoogt je weerstand.
  • Prikkelt het zelf genezend vermogen van het lichaam.
  • Kan pijnklachten verminderen.
  • Ontgift het lichaam, het lichaam kan afvalstoffen gemakkelijker en sneller afvoeren.
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes.
  • Je leert jezelf en je lichaam beter kennen, gaat grenzen beter aanvoelen.
  • Bewustwording en hierdoor verandering naar een positievere levenshouding.